Napustio nas je dr. Milan Kos

Zauvijek nas je napustio doktor Milan Kos, redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske od 2004. godine i naslovni docent Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Bio je specijalist ginekologije i porodništva, uže specijalnosti iz perinatalne medicine i ultrazvučne dijagnostike u trudnoći, s višegodišnjim kliničkim i dijagnostičkim iskustvom i međunarodnom edukacijom.

Rođen 1960. godine u Rijeci. Diplomirao 1983., magistrirao 1995. i doktorirao 2000. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, disertacija „Uloga obojenog i pulsirajućeg doplera u praćenju razvoja žumanjčane vreće i vitelinog duktusa tijekom normalne i poremećene trudnoće“.

Veći dio radnog vijeka proveo je u Klinici za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, Zagreb, bio je bliski suradnik prof. dr. Višnje Latin u Poliklinici "Vili", i potom je utemeljio Polikliniku „Ginekos“ u Zagrebu. Usavršavao se u Klinici Freiuniversitat-Berlin/Njemačka i Dartmouth University Hospital New Hampshire /SAD.

 

Bio je predavač na poslijediplomskom studiju „Primjena ultrazvuka u kliničkoj medicini“, poslijediplomskom tečaju „Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu“ Medicinskog fakulteta u Zagrebu, konzultant na 2 znanstvena projekta Ministarstva znanosti RH. Publicirao je 45 radova (CC 19).

Dr. Milan Kos je preminuo u petak, 27. svibnja 2022. godine u 62. godini života, nakon duge i teške bolesti. Pogreb će biti u srijedu 1. lipnja 2022. godine u 11.40 sati u Zagrebu na groblju Mirogoj.

Ljubazan, pun empatije, staložen i stručan, dr. Kos je ostavio neizbrisiv trag kako kod svojih pacijenata tako i kod svojih suradnika. Sjećanje na na dr. Kosa živjet će s nama svakodnevno kroz sve što nas je naučio i zauvijek ćemo biti zahvalni što smo ga imali.


Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju